31 oktober 2017 ~ Masterclass Crisiscommunicatie: toezichthouder en media voor de deur (i.s.m. Van Dantzig Communicatiepartners)

31 oktober 2017 ~ Masterclass Crisiscommunicatie: toezichthouder en media voor de deur (i.s.m. Van Dantzig Communicatiepartners)

Iedere zorgstelling kan te maken krijgen met toezichthouders. De bekendste voorbeelden zijn de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Vaak is het even schrikken als een toezichthouder plotseling op de stoep staat. Het is fijn om zo goed mogelijk op zo’n bezoek voorbereid te zijn. Zowel in juridisch als in communicatief opzicht.

Op dinsdag 31 oktober organiseren wij i.s.m. Van Dantzig Communicatiepartners een interactieve masterclass met als thema ‘Crisiscommunicatie: toezichthouder en media voor de deur’.

Deel 1: rechten, plichten en bevoegdheden bij inval
Hoe ziet een inval eruit? Welke bevoegdheden heeft een toezichthouder? Is het slim of juist niet slim om medewerking te verlenen? Welke documenten moet je wel en niet ter beschikking stellen? Wanneer moet je juridische bijstand inschakelen?
Deze en aanverwante vragen komen in het eerste deel van de masterclass aan de orde. Dit deel wordt verzorgd door mr. dr. Luuk Arends, advocaat-partner binnen de sectie gezondheidszorg van Dirkzwager.

Deel 2: beeldvorming, communicatie en reputatie
Het tweede deel van de masterclass gaat over de manier waarop je als zorginstelling in communicatief opzicht omgaat met een (onaangekondigd) bezoek van een toezichthouder. Hoe informeer je medewerkers, klanten en andere samenwerkingspartners? Hoe ga je om met media die allerlei vragen stellen? Hoe zorg je ervoor dat je regie houdt over je eigen communicatie? Speel je open kaart of kun je je beter onthouden van commentaar? Wat is de link tussen crisiscommunicatie en reputatiemanagement?
Dit deel van de masterclass nemen Rob van der Woude en Cees Sierman voor hun rekening. Rob en Cees zijn twee ervaren communicatieprofessionals met veel ervaring op het gebied van crisiscommunicatie en reputatiemanagement bij zorginstellingen. Zij zijn verbonden aan Van Dantzig Communicatiepartners .

De masterclass heeft een interactief karakter. Er is veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Plaats en tijdstip
De lezing vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging aan het Keizer Karelplein 2D in Nijmegen.

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom. De bijeenkomst start om 14.15 uur en duurt tot 17.00 uur. Na afloop is er tijdens een borrel steeds gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen aan de docenten en aan de (overige) advocaten van de sectie gezondheidszorg van Dirkzwager.

Geen kosten
Deelname aan de lezing is kosteloos. De lezing maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy / lezingencyclus Zorg & Recht.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt, kunt u met de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden door een e-mail te sturen aan marketing@dirkzwager.nl. Na aanmelding ontvangt u (uiterlijk twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst) van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
Naar boven scrollen