11 april a.s. Lezing “Samenwerkingsverbanden in het zorgvastgoed anno 2017”

11 april a.s. Lezing “Samenwerkingsverbanden in het zorgvastgoed anno 2017”

Veel zorginstellingen denken na over de vraag hoe zij met hun vastgoed om moeten gaan. In het verleden ging het meestal over uitbreiding en nieuwbouw maar in 2017 is er in veel gevallen sprake van verkoop, herontwikkeling of transformatie naar bijvoorbeeld zorgwoningen. Hiervoor zijn care-instellingen op zoek naar samenwerkingspartners, meestal woningcorporaties en beleggers. Maar zijn woningcorporaties nog wel geïnteresseerd in zorgvastgoed? Zijn beleggers wel een serieus alternatief?

Gewijzigde zorgregelgeving kan zorginstellingen er ook toe dwingen om bestaande samenwerkingsovereenkomsten met woningcorporaties te herijken. Welke (on)mogelijkheden zijn er voor partijen, mede gelet op de recente ontwikkelingen in de rechtspraak? Aan welke vereisten moet het selectieproces van een samenwerkingspartner (of een koper van het vastgoed van de zorginstelling) voldoen? Hoe zou moeten worden omgegaan met de “input en ideeën” en innovaties die de gegadigden tijdens het selectieproces aandragen?

Tevens wordt kort ingegaan op enkele hoofdlijnen van de overeenkomst, die (na gunning) kan worden gesloten tussen de zorginstelling en haar partner.

Deze lezing zal worden verzorgd door Robert Rijpstra van de sectie Vastgoed van Dirkzwager en Iwan Zuidberg van Deloitte Financial Advisory Services B.V.

Wanneer & waar
Dinsdag 11 april 2017
Concertgebouw De Vereeniging
Keizer Karelplein 2d 6511 NC Nijmegen

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Start bijeenkomst
15.15 uur Pauze
15.45 uur Vervolg bijeenkomst
17.00 Borrel

Geen kosten
Deelname aan deze lezing is kosteloos. De Lezingenreeks Zorg & Recht maakt deel uit van het programma van de Dirkzwager Academy.

Opleidingspunten
Als u daarvoor in aanmerking komt kunt u door deelname aan de lezing opleidingspunten van de Nederlandse Orde van Advocaten behalen.

Aanmelden
U kunt zich voor de lezing aanmelden door een e-mail te sturen aan Annemarie Wiersma (marketing@dirkzwager.nl), o.v.v. Zorg & Recht 11 april. Ongeveer twee weken vóór de desbetreffende lezing ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging en een routebeschrijving.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
Naar boven scrollen